Top Nav

Wirecard genel müdürü, Interpol'ün “en çok arananlar” listesinde

Ağu 17, 2020 0 comments

Haberin Özeti
Başı özellikle son dönemde dertten kurtulmayan ve geçtiğimiz haftalarda iflas başvurusu yapan Alman ödeme şirketi Wirecard’ın eski genel müdürü Jan Marsalek, Interpol’ün en çok arananlar listesinde yer aldı. İflas eden şirkete ait hayali gelir kaynaklarının yaratılmasında önemli rol oynadığı iddia edilen Marsalek, CEO Markus Braun'un tutuklanmasından kısa bir süre sonra ortadan kayboldu. Edinilen bilgilere göre Marsalek son olarak Moskova'da görüldü. Interpol’ün kırmızı bülteni; hakkında iade, teslim veya benzeri bir yasal işlem kararı bulunan kişilerin bulunması ve geçici olarak tutuklanması için dünya çapındaki kolluk kuvvetlerine yapılan bir talep olarak biliniyor.


Başı özellikle son dönemde dertten kurtulmayan ve geçtiğimiz haftalarda iflas başvurusu yapan Alman ödeme şirketi Wirecard’ın eski genel müdürü Jan Marsalek, Interpol’ün en çok arananlar listesinde yer aldı.

İflas eden şirkete ait hayali gelir kaynaklarının yaratılmasında önemli rol oynadığı iddia edilen Marsalek, CEO Markus Braun'un tutuklanmasından kısa bir süre sonra ortadan kayboldu. Edinilen bilgilere göre Marsalek son olarak Moskova'da görüldü. Interpol’ün kırmızı bülteni; hakkında iade, teslim veya benzeri bir yasal işlem kararı bulunan kişilerin bulunması ve geçici olarak tutuklanması için dünya çapındaki kolluk kuvvetlerine yapılan bir talep olarak biliniyor. Kolluk kuvvetlerinin Marsalek'in nerede olduğuna dair bilgi almak için Rus makamlarına başvurduğu ifade ediliyor.

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde ilginç bir gelişme daha yaşandı. Alman savcılar oldukça ilginç bir yönteme başvurarak tv ekranlarında Marsalek’in yakalanmasına yönelik çağrı yaptılar. “Milyarlarca dolarlık dolandırıcılık” başlığıyla İngilizce ve Almanca olarak yayınlanan bildiride 40 yaşındaki Avusturyalı'nın sakallı ve sakalsız iki fotoğrafına yer verildi. Münih savcıları ve Alman polisi tarafından ortaklaşa yayınlanan bildiride ise "Wirecard eski yönetim kurulu üyesi Jan Marsalek’in milyarlarca dolarlık ticari çete dolandırıcılığı, zimmete para geçirme ve diğer mülkiyet/ekonomi suçlarını işlediğinden şüpheleniliyor" ifadesi yer aldı.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Paranın Serüveni

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu