Top Nav

Hindistan’da kartlar temassız özelliği kapalı şekilde sahiplerine ulaşacak

Oca 23, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Hindistan’da, Merkez Bankası’nın aldığı yeni karara göre kullanıcılar kartlarındaki temassız ödeme, online alışveriş ve uluslararası ödeme özelliklerini aktif hale getirmeden bu özelliklerden faydalanamayacaklar. Yeni kural, şirketlerin artık kartları bu özellikler açık şekilde sahiplerine gönderemeyeceği anlamına geliyor. Ülkede son yıllarda kart ödemelerinin hacmi ve değeri yükselirken Merkez Bankası, aldığı bu kararla kullanıcı güvenliğini artırmak istediğini dile getiriyor. Kural Hindistan’da Mart ayı itibariyle geçerli olacak. Bu süreçte kart şirketlerinin, ilgili özelliklerin aktif hale getirilmesine dair mobil uygulamalar, online bankacılık kanalları, ATM’ler ve şubeler aracılığıyla kullanıcılarını bilgilendirmesi bekleniyor.


Hindistan’da, Merkez Bankası’nın aldığı yeni karara göre kullanıcılar kartlarındaki temassız ödeme, online alışveriş ve uluslararası ödeme özelliklerini aktif hale getirmeden bu özelliklerden faydalanamayacaklar.

Yeni kural, şirketlerin kartları sahiplerine; temassız ödeme, online alışveriş ve uluslararası ödeme özellikleri açık şekilde gönderemeyeceği anlamına geliyor. Kullanıcılar kartlarını teslim aldıktan sonra bu özellikleri, aktif hale getirmelerinin ardından kullanabilecekler. Buna karşılık sanal ve fiziksel kartlar, kullanıcılar tarafından teslim alınır alınmaz tüm ATM’lerde ve temassız ödeme özelliği olmayan satış noktalarında kullanılabilecek. Hindistan'da son yıllarda kart ödemelerinin hacmi ve değeri yükselirken Merkez Bankası, aldığı bu kararla kullanıcı güvenliğini artırmak istediğini dile getiriyor.

Ülkede yeni dönem Mart ayı itibariyle başlayacak. Bu süreçte kart şirketlerinin, ilgili özelliklerin aktif hale getirilmesine dair mobil uygulamalar, online bankacılık kanalları, ATM’ler ve şubeler aracılığıyla kullanıcılarını bilgilendirmesi bekleniyor.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Güvenlik

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu