Top Nav

Mobil tarayıcılarda sahte adres barı tehlikesi

May 5, 2019 0 comments
Haberin Özeti
İnternet korsanlarının son hedefi, mobil tarayıcıları tercih eden kullanıcılar oldu. Chrome tarayıcısının mobil versiyonunda kullanılan bir hile sonucunda, kullanıcılar web sayfasını aşağı doğru kaydırdıklarında sahte bir adres barı ile karşılaşıyorlar. Geliştirilen eklenti, sayfadaki asıl barı gizliyor ve sahte olanı kullanıcıya göstermeye başlıyor. Böylece kullanıcı bir anlık dalgınlıkla kendisini hiç olmadığı bir web sitesinin içerisinde zannediyor. Elbette bu durumun neticesinde kişisel bilgilerin üçüncü, güvenilir olmayan kişilerle paylaşılması son derece kolay bir hale geliyor.


İnternet, her geçen gün kullanıcılar için çok daha tehlikeli bir hale geliyor. Her gün yeni dolandırıcılık yöntemleri keşfedilirken, bu yöntemlerdeki yaratıcılık insanı fazlasıyla şaşırtıyor. İnternet korsanlarının son hedefi, mobil web tarayıcılarını tercih eden kullanıcılar oldu.

Chrome tarayıcısının mobil versiyonunda kullanılan hile sonucunda, kullanıcılar sayfayı aşağı doğru kaydırdıklarında sahte bir adres barı ile karşılaşıyorlar. Geliştirilen eklenti, sayfadaki asıl barı gizliyor ve sahte olanı kullanıcıya göstermeye başlıyor. Böylece kullanıcı bir anlık dalgınlıkla kendisini hiç olmadığı bir web sitesinin içerisinde zannediyor. Elbette bu durumun neticesinde kişisel bilgilerin üçüncü, güvenilir olmayan kişilerle paylaşılması son derece kolay bir hale geliyor.



Adres barı hilesini fark eden İngiliz internet kullanıcısı James Fisher, durumu bir GIF’le gözler önüne sermiş. Görünen o ki internette geçirdiğimiz süre zarfında artık attığımız her adıma dikkat etmemiz gerekecek. Hilenin ne zaman, nereden ve nasıl geleceğini kestirmek giderek çok daha zorlaşıyor.

Tags: Güvenlik, Dünya, Yaşam, Mobil Uygulama

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu