Top Nav

Sberbank, sürücüsüz araç firmasıyla iş birliğine gitti

Kas 29, 2019 0 comments
Haberin Özeti
Reuters’ın raporuna göre Rus devlet bankası Sberbank ve yapay zeka temelli sürücüsüz araç geliştiricisi Cognitive Technologies, iş birliğine giderek Cognitive Pilot adlı yeni şirketlerini hayata geçirdiler. Sberbank, yeni şirketin %30’una; Cognitive Technologies ise geri kalanına sahip olacak. İki şirket, ortak girişimlerinin; ulaşım, tarım, bilgisayar ve yapay zeka alanlarına yönelik dijital ekonomi projelerine odaklanacağını dile getiriyor. Anlaşmayla ilgili mali detaylar açıklanmazken, söz konusu detayların bu yılın Aralık ayına kadar olan süreci kapsayacağı belirtildi. Yeni şirkete Cognitive Technologies CEO’su Olga Uskova liderlik edecek.


Reuters’ın raporuna göre Rus devlet bankası Sberbank ve yapay zeka temelli sürücüsüz araç geliştiricisi Cognitive Technologies, iş birliğine giderek Cognitive Pilot adlı yeni şirketlerini hayata geçirdiler.

Sberbank, yeni şirketin %30’una; Cognitive Technologies ise geri kalanına sahip olacak. Anlaşmayla ilgili mali detaylar açıklanmazken, söz konusu detayların bu yılın Aralık ayına kadar olan süreci kapsayacağı belirtildi. Yeni şirkete Cognitive Technologies CEO’su Olga Uskova liderlik edecek.

İki şirket, ortak girişimlerinin; ulaşım, tarım, bilgisayar ve yapay zeka alanlarına yönelik dijital ekonomi projelerine odaklanacağını dile getiriyor. Şu anda Rusya’nın sürücüsüz otomobil pazarı Yandex’in tekelinde. Arama devi, sürücüsüz araçlarını Rusya’da ve İsrail’de test ediyor. Şirket, gelecek yaz Amerikan lisansını aldıktan sonra ABD’de de testlere başlamayı planlıyor.

Gelişme, Sberbank’ın bankacılık dışı ilk faaliyeti değil. Rus banka, internet şirketi Mail.Ru ile bir gıda dağıtım hizmeti oluşturmak için Kasım ayında işbirliği sözleşmesi imzalamıştı.

Tags: Dünya, Bankacılık, Teknoloji, Yapay Zeka

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu