Top Nav

İngilizlerin %27’si pandemide hiç nakit alışveriş yapmadı

Ağu 19, 2020 0 comments
Haberin Özeti
GoCompare Money tarafından yapılan bir araştırma, İngiltere'deki yetişkinlerin üçte birinin pandemi sürecinde koronavirüsün yayılma riski nedeniyle nakit kullanmaktan kaçındığını ortaya koydu. Yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı araştırmaya katılanların %27’si salgın boyunca hiç nakit alışveriş yapmadıklarını belirttiler. Araştırma ayrıca bu süreçte ödemeler için tüketicilerin %76’sının temassız kredi/banka kartı, %61’inin PayPal ve %17’sinin akıllı telefon sistemlerini kullandığını gösterdi. GoCompare Money’nin araştırmasına katılanların %16 gibi önemli bir kesimi ise devam eden süreçte nakitsiz bir toplumda yaşamaktan mutlu olacaklarını dile getirdi.


GoCompare Money tarafından yapılan bir araştırma, İngiltere'deki yetişkinlerin üçte birinin pandemi sürecinde koronavirüsün yayılma riski nedeniyle nakit kullanmaktan kaçındığını ortaya koydu.

Yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı araştırmaya katılanların %27’si salgın boyunca hiç nakit alışveriş yapmadıklarını belirttiler. Araştırma ayrıca bu süreçte ödemeler için tüketicilerin %76’sının temassız kredi/banka kartı, %61’inin PayPal ve %17’sinin akıllı telefon sistemlerini kullandığını gösterdi.

GoCompare Money’nin araştırmasına göre tüketicilerin %8’i pandemi sürecinde ilk kez temassız ödeme kartı kullanırken, %7’si ise ilk kez telefonlarından ödeme yaptı. Öte yandan %14’lük önemli bir tüketici grubu artık nakit para taşımadıklarını ve %16’lık bir kesim nakitsiz bir toplumda yaşamaktan mutlu olacaklarını dile getirdi.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Araştırma

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu