Top Nav

Hindistan’da WhatsApp ödemelerine açılan dava reddedildi

Ağu 20, 2020 0 comments

Haberin Özeti
Hindistan Rekabet Komisyonu, WhatsApp'ı ülkenin ödeme pazarında hizmet vermek için mesajlaşma alanındaki hakim pazar konumunu kötüye kullanmakla suçlayan bir davayı reddetti. Komisyon, Facebook’a ait popüler mesajlaşma uygulamasının rekabet yasalarına aykırı hareket etmediğine karar verdi. WhatsApp'ın ödemeler özelliği Hindistan'da hala beta aşamasında ve henüz uygulama kullanıcılarının %1’inden daha azı hizmetten faydalanıyor. Şirket, yakın zamanda Brezilya’da ödeme hizmetini başlatmış ancak merkez bankası, rekabet sorunları nedeniyle hizmeti 10 gün içerisinde sonlandırmıştı.


Hindistan Rekabet Komisyonu (CCI), WhatsApp'ı ülkenin ödeme pazarında hizmet vermek için mesajlaşma alanındaki hakim pazar konumunu kötüye kullanmakla suçlayan bir davayı reddetti.

Komisyon, Facebook’a ait popüler mesajlaşma uygulamasının rekabet yasalarına aykırı hareket etmediğine karar verdi. WhatsApp'ın ödemeler özelliği Hindistan'da hala beta aşamasında ve henüz uygulama kullanıcılarının %1’inden daha azı hizmetten faydalanıyor. WhatsApp ayrıca komisyona, kullanıcıların mesajlaşma servisini kullanmak için ödemeler servisine kaydolmalarına gerek olmadığını söyledi.

WhatsApp, 2018'de Hindistan'da P2P ödemelerini test etmeye başlamış ancak tam bir lansman için izin alamamıştı. Bu gelişmenin ardından şirket, Brezilya’da ödeme hizmetini başlatmış fakat hizmet, rekabet sorunları nedeniyle merkez bankası tarafından 10 gün içerisinde sonlandırılmıştı.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Teknoloji

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu