Top Nav

Online dekorasyon platformu: Flamingio [röportaj]

Eyl 3, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Farklı sektörlerden dikkat çeken girişimleri DijiFi’de ağırlamayı sürdürüyoruz. Bu kez online dekorasyon platformu Flamingio.com’un kurucusu Gizem Çetin sorularımızı yanıtladı. Bu keyifli sohbet sayesinde girişimin kuruluş hikayesini, sunduğu hizmetleri ve gelecek planlarını dinleme fırsatını yakaladık. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Gizem Çetin’e bu güzel fırsat için teşekkür ediyor ve sizleri içeriğimizin uzun versiyonunda yer alan röportajımızla baş başa bırakıyoruz.


Farklı sektörlerden dikkat çeken girişimleri DijiFi’de ağırlamayı sürdürüyoruz. Bu kez online dekorasyon platformu Flamingio.com’un kurucusu Gizem Çetin sorularımızı yanıtladı. Bu keyifli sohbet sayesinde girişimin kuruluş hikayesini, sunduğu hizmetleri ve gelecek planlarını dinleme fırsatını yakaladık. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Gizem Çetin’e bu güzel fırsat için teşekkür ediyor ve sizleri röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

Merhaba! Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba! İsmim Gizem Çetin, 1989 yılında İstanbul'da doğdum. İlk öğrenimimi Ted İstanbul Koleji'nde, orta ve lise öğrenimimi Bükreş ve Moskova'da (International School of Bucharest, International School of Moscow) ve son olarak Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nde tamamladım. 2007 yılında girdiğim Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden 2011 yılında mezun oldum. 2017 yılının başına kadar Türkiye'nin önde gelen iç mimarlık ve aydınlatma ofislerinde çalıştım. 2017'nin Mayıs ayında online dekorasyon alanında faaliyet göstermek üzere kendi şirketimi kurdum, bir senelik altyapı çalışmalarından sonra 2018'in Haziran ayında Flamingio kullanıcılar ile buluştu.

Peki Flamingio fikrinin bir hikayesi var mıdır?

6 sene boyunca çeşitli ofislerde iç mimar olarak görev aldıktan sonra bu sektörün teknolojiye başarıyla entegre edilebileceği ve böylece daha fazla kişiye ulaşabileceğine olan inancım, beni online dekorasyon ile tanıştırdı. Yurt dışında oldukça popüler ancak Türkiye’de henüz bilinmeyen bu konsepti uzun ve detaylı altyapı çalışmalarının ardından ‘Flamingio.com’ adıyla kullanıcıları, tasarımcıları ve mobilya / dekorasyon firmalarını bir araya getiren bir platform olarak hayata geçirdim. Her bütçeye uygun, hızlı, kolay ve eğlenceli bir dekorasyon/iç mimarlık hizmeti deneyimi sağlayan Flamingio.com, iç mimarlık sektörünün ülkemizdeki lüks algısını değiştirmeyi hedefleyerek, ulaşılabilir fiyatlarla hizmetlerden daha çok kişinin yarar sağlamasını ve ses getiren bir tasarım farkındalığı yaratmayı amaçlıyor. Deneyimli ve/veya yeni mezun tasarımcılara mesleklerini icra edebilecekleri alternatif bir alan tanımlarken, freelance tasarımcılar ile tek bir tasarım anlayışı yerine çeşitliliği destekliyor ve bünyesindeki e-ticaret altyapısı sayesinde firmalara ürün satışı yapabilecekleri yeni bir alan yaratıyor.

Sunduğunuz hizmeti kısaca anlatabilir misiniz?   

Online Proje Modülü ve E-Mağaza olmak üzere iki ana fonksiyon üzerine kurgulanan Flamingio, web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden hizmet veren bir online dekorasyon platformu. Proje modülü bölümünde kapsamlarına göre ayrıştırılmış 3 hizmet paketi sunan Flamingio.com, 26 farklı tasarım stili üzerine kurgulanmış ‘Tasarım Quizi’ sonucunda stilleri belirlenen kullanıcıları, kendi zevklerine uygun tasarımcılar ile eşleştiriyor. Çalışmak istedikleri tasarımcıyı seçtikten sonra, tasarım hizmeti almak istedikleri mekanların detaylarını işlemeleri için kullanıcılara bir form sunan platform, böylelikle tasarımcı ve kullanıcıların chat modülü üzerinden en uzunu bir hafta süren projeler gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Proje görselleri, tasarımcı yorumu ve alışveriş listesini içeren rapor, proje bitiminde kullanıcılar ile paylaşılıyor. E- Mağaza’da ise stillere göre etiketlenmiş birçok farklı markanın mobilya/dekorasyon ürününe yer veren Flamingio, aynı zamanda bu modülün tasarımcılar tarafından projelerinde kullanılmak üzere bir havuz olarak kullanılmasına da olanak sağlıyor. Ayrıca tasarım farkındalığı misyonu kapsamında dünya trendlerini takip eden bir blog bölümü ve sosyal medya hesapları bulunuyor.

Girişiminizin arkasında kaç kişilik bir ekip bulunuyor?

İşletme sahibi olarak firmada faal pozisyonda sadece ben görev alıyorum. Şu an için diğer hizmetler dışardan temin ediliyor. (Yazılım, muhasebe) İlerleyen dönemlerde yazılım geliştirme, bilgi teknolojileri, dijital ve sosyal medya pazarlaması, iş geliştirme, iç denetim, insan kaynakları ve organizasyonel gelişim, müşteri ilişkileri, muhasebe-idari işler ve operasyon bölümlerinin hayata geçmesi öngörülüyor.

Flamingio'nun geleceğine dair planlar nelerdir?

Yakın gelecekte farklı tasarım disiplinlerini de (aydınlatma tasarımı, peyzaj tasarımı vb.) aynı çatı altına toplamak istediğimiz Flamingio.com’u, multidisipliner bir platform haline dönüştürme hedefindeyiz. Flamingio.com’un tasarım hizmeti veren ofislerin internete açılan yüzü yapmak ve online tasarım için daha büyük bir sektör yaratmak da hedeflerimiz arasında.

Bu keyifli röportaj için teşekkür ederiz. Okurlarımıza son olarak iletmek istediğiniz bir mesajınız var mıdır?

Ben teşekkür ederim. İş fikrinin hayata geçmiş halini ‘flamingio.com' adresinden ve Instagram / Facebook hesaplarını '@flamingiocom' hesap adıyla inceleyebilirsiniz. Mobil uygulamalara ise iOS ve Android adreslerimizden ulaşabilirsiniz. Teşekkürler!

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu