Top Nav

Dijital dünyada sosyalleşirken güvende olmanın yolları

Eyl 1, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Sosyal medya artık hayatlarımızın önemli bir parçası haline geldi. Facebook'ta arkadaşlarımızı takip ediyor, Twitter’da fikirlerimizi paylaşıyor ve en güzel karelerimizi Instagram veya Pinterest'te öne çıkarıyoruz. Statista'ya göre bugün Amerikalıların yüzde 78'i bir sosyal medya hesabına sahip ve bu oran her geçen gün artıyor. Bu durum hareketli bir sosyal medya dünyası yaratırken aynı zamanda dijital dünyayı dolandırıcılar için ilgi çekici bir hale getiriyor. Sosyal mecraların keyfini çıkarırken tuzaklardan korunmanızı sağlayacak önerileri içeriğimizin uzun versiyonunda bir araya getirdik. Keyifli okumalar!


Sosyal medya artık hayatlarımızın önemli bir parçası haline geldi. Facebook'ta arkadaşlarımızı takip ediyor, Twitter’da fikirlerimizi paylaşıyor ve en güzel karelerimizi Instagram veya Pinterest'te öne çıkarıyoruz. We Are Social verilerine göre bugün Türkiye nüfusunun %54'ü aktif sosyal medya kullanıcısı ve bu oran her geçen gün artıyor. Bu durum hareketli bir sosyal medya dünyası yaratırken aynı zamanda dijital dünyayı dolandırıcılar için ilgi çekici hale getiriyor. 

Sosyal medya kullanımı tüm dünyada artmaya devam ettikçe bu mecralardaki dolandırıcılık vakaları da benzer şekilde artış gösterecektir. Sosyal mecraların keyfini çıkarırken tuzaklardan korunmanızı sağlayacak önerileri bir araya getirdik.

İpuçlarını takip edin.


Sosyal medya dolandırıcılığı nispeten yeni bir durum olsa da bu tür vakaların ayırt edici nitelikleri bu dolandırıcılık türünde de karşımıza çıkıyor. Örneğin, sosyal kanallardan aldığınız mesajlarda dil bilgisi hataları arayarak mesajlarda art niyet olup olmadığını biraz olsun anlayabilirsiniz. Veya kişisel bilgilerinizi isteyen ödül mesajları size bu konuda bir fikir verebilir. Ödül ne olursa olsun kişisel bilgilerinizi asla kimseyle paylaşmamanız gerektiğini unutmayın. 

Mantığınıza güvenin.


Size gelen mesajda ne yazılırsa yazsın veya ne görmüş olursanız olun dolandırıcıların, işlerini kolaylaştırmak için sosyal medya platformlarını bir araç olarak kullandıklarını her zaman anımsamaya çalışın. Aksine inanmak ne kadar cezbedici olsa da katılmadığınız bir yarışmayı kazanamayacağınızı unutmayın.

Akıllı para transferi yapın.



Para transferlerinizi yeni nesil yöntemlerle yapmaya gayret gösterin. Örneğin bu yöntemlerinden biri olan TransferGo ile uluslararası transferlerinizi kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak bu yöntemleri size “Ödül kazandınız! Ödülünüzü almak için şu hesaba ödeme yapın.” gibi mesajlar gönderen kişilere para göndermek için kullanmayın. TransferGo ile para transferlerinizi kolaylaştırın ancak şahsen tanımadığınız kişilere asla para transferi yapmayın. Güvenli, eğlenceli ve sonunda ödül kazanabileceğiniz bir yarışma arıyorsanız TransferGo’nun Arkadaş Öner programına göz atabilirsiniz.

Durumu hemen bildirin.



Bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsanız bu durumu hemen söz konusu sosyal medya platformuna ve polise bildirin. Olay, para transferi yapmak için kullandığınız platform üzerinde gerçekleştiyse platformla hızlı bir şekilde iletişime geçin. Örneğin, TransferGo ile para gönderimi yaptıysanız ve karşı tarafta olumsuz bir durum seziyorsanız +49 30 5884 9180, +44 203 856 4456 ve +908503907412 numaralı hatlar üzerinden platforma ulaşıp destek alabilirsiniz.

Sosyal medya zamanla günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldikçe bu mecralardaki güvenlik ihtiyacımız da aynı oranda artış gösteriyor. Sizinle yukarıda paylaştığımız ipuçlarından faydalanarak sosyal medya kullanımınızı hem keyifli hem de güvenli hale getirebilirsiniz.

Tags: Güvenlik, Teknoloji, Sosyal Ağlar, Yaşam

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu