Top Nav

Şube personeli için gerçek zamanlı dolandırıcılık uyarıları

Ağu 10, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Avustralyalı banka Westpac, Covid-19 salgınından bu yana artış gösteren dolandırıcılık vakalarıyla mücadele etmek için şube ağında yeni bir güvenlik teknolojisini kullanmaya başladı. Yeni teknoloji, ödemeler işlenirken Westpac şube çalışanlarına gerçek zamanlı uyarılar gönderiyor. Böylece şüpheli işlemler yerinde tespit edilebiliyor ve araştırılabiliyor. Sistem, işlemin bir aldatmaca veya dolandırıcılık riski taşıyıp taşımadığını anlamak için bankanın özel dolandırıcılık ekibi aracılığıyla gerçek zamanlı analizler sağlayarak çalışıyor. Westpac Müşteri İlişkileri Müdürü Ross Miller, dolandırıcılık vakalarında kişilerin ortalama olarak 12 bin dolar civarında kaybının olduğunu belirtiyor.


Avustralyalı banka Westpac, Covid-19 salgınından bu yana artış gösteren dolandırıcılık vakalarıyla mücadele etmek için şube ağında yeni bir güvenlik teknolojisini kullanmaya başladı. 

Yeni teknoloji, ödemeler işlenirken Westpac şube çalışanlarına gerçek zamanlı uyarılar gönderiyor. Böylece şüpheli işlemler yerinde tespit edilebiliyor ve araştırılabiliyor. Westpac verileri, en yaygın dolandırıcılık vakalarının kendini tanıdık bir işletme veya devlet kurumu gibi tanıtan kişilerden gelen telefon, metin veya e-posta üzerinden kişisel bilgilerin paylaşılması ve kişilerin para göndermeye ikna edildiği arkadaşlık, flört ve aşk vakaları neticesinde görüldüğünü ortaya koyuyor. Westpac Müşteri İlişkileri Müdürü Ross Miller ise dolandırıcılık vakalarında kişilerin ortalama olarak 12 bin dolar civarında kaybının olduğunu belirtiyor.

Westpac’in güvenlik teknolojisi, işlemin bir aldatmaca veya dolandırıcılık riski taşıyıp taşımadığını anlamak için bankanın özel dolandırıcılık ekibi aracılığıyla gerçek zamanlı analizler sağlayarak çalışıyor. Sistem, bir işlemin hileli olduğundan şüpheleniyorsa, ödemenin duraklatılması veya reddedilmesi konusunda karar vermesine yardımcı olmak için bankacıya bir dizi soru soruyor.

Tags: Dünya, Bankacılık, Güvenlik, Teknoloji

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu