Top Nav

N26’da iç isyan: Çalışanlardan konsey kararı

Ağu 14, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Dijital banka N26, kuruluşundan bu yana yönetime duyulan en düşük çalışan güveniyle karşı karşıya. Bankanın Alman çalışanları tam da böyle bir ortamda çalışma konseyi oluşturma kararı aldı. Bugün Almanya’da yasalar, çalışanlara bu tarz bir konsey oluşturma hakkı tanıyor. Edinilen bilgilere göre N26 yönetimi çalışanların başlattığı hareketi kontrol altına almak için bir dizi adım atmakta gecikmedi. Yönetim, konsey toplantılarını engelleme yoluna giderken, çeşitli e-postalar ile çalışanlar üzerinde de baskı kuruyor. N26’da yaşanan gelişmelerin ne sonuçlar doğuracağını önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görebileceğiz.


Dijital banka N26, kuruluşundan bu yana yönetime duyulan en düşük çalışan güveniyle karşı karşıya. Bankanın Alman çalışanları tam da böyle bir ortamda çalışma konseyi oluşturma kararı aldı.

Bu ayın başında bir grup N26 çalışanı, şirkete yazdıkları açık mektupta çalışma ortamlarında morallerin çok düşük olduğunu ve çalışan bağlılığı anketinden çıkan sonuçların kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi. Bu doğrultuda şirket çalışanları, ülkedeki çalışanların korunmasını ve savunulmasını sağlayan Çalışma Konseyi’ni inşa etme yoluna gitti. Bugün Almanya’da yasalar, çalışanlara bu tarz bir konsey oluşturma hakkı tanıyor.

Edinilen bilgilere göre N26 yönetimi çalışanların başlattığı hareketi kontrol altına almak için bir dizi adım attı. Bu doğrultuda banka, konsey kurulunu belirlemek üzere bugün ve yarın yapılacak toplantıları önlemek adına covid-19 ile ilgili güvenlik endişelerini gerekçe göstererek bir ihtiyati tedbir kararı aldı. Çalışanlar ise bir barda toplanarak şirketin bu kararını atlatmayı başardılar.

Tüm bunların yanı sıra kurucular Valentin Stalf ve Maximilian Tayenthal, N26’da yaşanan gelişmeleri tartışmak için şirket çapında bir toplantı organize etme kararı aldı. İkili bununla da yetinmeyip çalışma konseyinin N26’nın değerlerine aykırı olduğunu belirttikleri bir e-posta ile çalışanlar üzerindeki baskıyı iyice artırdı. N26’da yaşanan gelişmelerin ne sonuçlar doğuracağını önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görebileceğiz.

Tags: Dünya, Dijital Bankacılık, Fintech, Bankacılık

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu