Top Nav

BBVA’dan “el değmeden” para çekme hizmeti

Ağu 12, 2020 0 comments
Haberin Özeti
BBVA, pandemiyle birlikte önemi iyice artan hijyen ve güvenlik prosedürlerini teşvik etmek amacıyla müşterilerine ATM’lerinden temassız para çekme imkanı sunmaya başladı. Yeni hizmet, müşterinin coğrafi konumu üzerinden en yakın NFC özellikli ATM’ye yönlendirilmesi, burada mobil ödeme yapar gibi yönergeleri telefonundan takip etmesi ve telefonuna gelen kodu ATM’ye tanıtmasıyla kullanılıyor. Kullanıcıların bu hizmetten faydalanabilmek için BBVA mobil uygulamasını indirmiş olması ve BBVA mobil ödeme, Google Pay, Samsung Pay veya Apple Pay gibi bir karta bağlı mobil ödeme seçeneğini aktifleştirmiş olması gerekiyor. Müşteriler bankanın yeni hizmetini kullanarak günlük 300 euroya kadar nakit para çekimi yapabilecek.


Yerli bankalarımızdan Garanti Bankası’nın ana ortağı konumunda olan İspanyol banka BBVA, pandemiyle birlikte önemi iyice artan hijyen ve güvenlik prosedürlerini teşvik etmek amacıyla müşterilerine ATM’lerinden temassız, el değmeden nakit para çekme imkanı sunmaya başladı.

Bankanın mobil uygulamasında yapılan bir güncelleme ile hayata geçirilen hizmet, ilk olarak akıllı telefon aracılığıyla müşterinin coğrafi konumunu kullanarak onu en yakın ATM’ye yönlendiriyor. Bu sırada müşteriye uygulama aracılığıyla ne kadar para çekimi yapılacağı soruluyor. Müşteri temassız (NFC) teknolojisine sahip ATM’ye ulaştığında tıpkı mobil ödeme yapar gibi yönergeleri telefonundan takip ediyor. Son olarak hem işlemi tamamlamak için hem de güvenlik adına müşterinin telefonuna gelen kodu ATM’ye tanıtması gerekiyor. Temassız nakit para çekimine giden yolda yapılan tüm işlemler bundan ibaret.

BBVA’nın yeni nakit çekme seçeneği, banka mobil uygulamasının kartlı işlemler bölümünde yer alıyor. Kullanıcıların bu hizmetten faydalanabilmek için BBVA mobil uygulamasını indirmiş olması ve BBVA mobil ödeme, Google Pay, Samsung Pay veya Apple Pay gibi bir karta bağlı mobil ödeme seçeneğini aktifleştirmiş olması gerekiyor. Müşteriler bankanın yeni hizmetini kullanarak günlük 300 euroya kadar nakit para çekimi yapabilecek.

Tags: Dünya, Ödeme Sistemleri, Dijital Dönüşüm, Bankacılık

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu