Top Nav

Banka temelli stabilcoin ilk kez bir online alışverişte kullanıldı

Ağu 27, 2020 0 comments
Haberin Özeti
Geçtiğimiz günlerde finans dünyasında bir ilk gerçekleşti ve bir banka tarafından yayınlanan stabilcoin ilk kez bir e-ticaret ödemesinde kullanıldı. Gelişme doğrultusunda, Sygnum Bank’ın değer olarak İsviçre Frangı’na birebir sabitlenen dijital İsviçre Frangı (DCHF), İsviçreli online perakendeci Galaxus'un sitesinde ödeme yapmak için kullanıldı. İşlem, Danimarkalı dijital para platformu servisi Coinify tarafından gerçekleştirildi. Sygnum, e-ticaret ödemelerinde aracısız bir şekilde kullanılabiliyor ve işlemleri gerçek zamanlı olarak sabit değerlerle gerçekleştiriyor. Projenin ortakları; gelişmenin, kart sistemlerini ortadan kaldırarak işlemleri ve kullanıcıları sahtekarlığa karşı koruyacağını ve müşterilerin satın alım deneyimlerini basitleştirerek online perakendeciler için maliyetleri düşüreceğini belirtiyor.


Geçtiğimiz günlerde finans dünyasında bir ilk gerçekleşti ve bir banka tarafından yayınlanan stabilcoin ilk kez bir e-ticaret ödemesinde kullanıldı.

Gelişme doğrultusunda, Sygnum Bank’ın değer olarak İsviçre Frangı’na birebir sabitlenen dijital İsviçre Frangı (DCHF), İsviçreli online perakendeci Galaxus'un sitesinde ödeme yapmak için kullanıldı. İşlem, Danimarkalı dijital para platformu servisi Coinify tarafından gerçekleştirildi.

Sygnum, e-ticaret ödemelerinde aracısız bir şekilde kullanılabiliyor ve işlemleri gerçek zamanlı olarak sabit değerlerle gerçekleştiriyor. Projenin ortakları; gelişmenin, kart sistemlerini ortadan kaldırarak işlemleri ve kullanıcıları sahtekarlığa karşı koruyacağını ve müşterilerin satın alım deneyimlerini basitleştirerek online perakendeciler için maliyetleri düşüreceğini belirtiyor. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Coinify CEO'su Mark Højgaard ise “DCHF ve diğer dijital para birimleri ile paranın geleceği köklerine geri dönüyor. Taraflar arasında anında ve basit bir şekilde değiş tokuş gerçekleşiyor. Bu durum güvenilir, fiyat açısından istikrarlı dijital para birimlerinin e-ticaret alanındaki potansiyeli hakkında bizlere çok şey söylüyor.” ifadelerini kullanıyor.

Tags: Dünya, Kripto Para, Bitcoin, Online Alışveriş

Yorumlar

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

İletişim Formu